onsdag den 16. januar 2008

Fri dag.

Jeg har bevilget mig selv en fri dag fra sygehuset. Kroppen vil ikke mere, den klager sig i mine led. Jeg har hjulpet med at finde hjælpemidler til mor, fået dem kørt hjem, så de er klar til hun kommer hjem. På fredag skulle det blive, det bliver hårdt. For hun har ikke mange krafter og bare en lille gåtur er nok til hun bliver meget træt. Mor´s samlever tror hun bliver frisk når bare hun kommer hjem, bare han ikke bliver alt for skuffet. For de næste måneder bliver hårde, og hun er ikke mere den samme som han flyttede sammen med. De er blevet meget forskellige i de sidste år.

De sidste par formiddage har jeg også talt med de andre damer på stuen, de er 89,90 og 96 år gamle. Den damer på 96 boer hjemme i eget hus inu, men hun vil så gerne på plejehjem og der er også en plads til hende. Den må hun bare ikke få for kommunen, for der er andre der trænger mere end hende. Hun faldt med en gryde kogende vand og brækkede hoften.
I 3 år har hun ikke selv kunne kommer ud.
I 3 år har hun ikke kunne komme ud i hendes have eller gå en tur.
I 3 ÅR har hun kun været uden for en dør, kun når der har holdt en bil for at hente hende. Ingen at tale med i hverdagen, 2 formiddage om ugen har hun fået lov til at komme på plejehjemmet. Tænk på hvis vi andre blev lukket inde i en ugen......
Hvad er det for et liv vi tilbyder de gamle og det bliver ikke bedre............
Jeg glæde mig ikke til at blive gammel...........

En af sygeplejersken har 20 syge mennesker hun skal have i bad hver morgen, og det er mennesker der ikke selv kan hjælpe ret meget til. For tiden har de en over bemanding på 8 pleje krævenede personer.
Damerne på stuen sidder og sover i stolen med hovedet liggende på bordet, for der er ingen der har tid til at hjælpe dem i seng.
Så jeg har givet dem noget at drikke og talt med dem. Spændene gamle damer og taknemlige for at nogen gidder hente et glas vand til dem.
Det er ikke pleje personalet skyld for de LØBER nærmest rundt.
HELT ÆRLIGT !!!!!! Måske de kloge hovder inde i regeringen skulle ud i det virkelige liv, det vil ingen skade gøre.

2 kommentarer:

Tina sagde ...

Åååha det er lige til at få knopper over! Hvor er det dog for ringe, at de gamle skal behandles så dårligt!! Jeg ved også godt at dem der er ansat til at hjælpe og pleje, løber stærkt.

Det er dog forskel på kommuner, når vi taler hjemmepleje. Det har vi lært!! Magens fars gamle kommune tog maximum 2-4 dage om at komme ud og sætte ramper op, og reagere fysisk på de ting han manglede. Her i Kolding kommune tager det ca. 3 måneder at få sat en rampe op, så han kan komme udenfor!!

Hvorfor dog så store forskelle?

Anonym sagde ...

Det er ikke en nem sag det her. Men et er sikkert,,,,det går ofte for langsomt...og de ældre har ligesom ikke tid til at vente , vel?