søndag den 25. november 2007

Forældre dag.

I går,Lørdag var vi til forældre dag på efterskolen, vi skulle til elevsamtaler og de skulle fremlægge deres portefølger for os. De skriver logbog og portefølge hver dag, det er deres måde at lave lektier på. I ugen op til har de været til terminsprøver i alle deres fag, en hård omgang når man har eksamen og præstations angst. Nu er det prøvet og de ved hvad det hele drejer sig om, når det engang bliver alvor. Vi havde glædet os meget til samtalen med Andreas og hans kontakt lærer, for vi har ingen føling med hvordan det går rent fagligt. Det var en god samtale, han ligger i den brede midter gruppe, hvilket er udmærket. For Andreas kom derop for at komme sig efter nogle svære skole år, og for at prøve at være del af et fælles skab. Hvad der skal ske efter 9 kl. er uvist inu, det ender nok med et år mere på efterskole, om det skal være Østerskov eller en anden må tiden vise. Andreas ville meget gerne ind til militæret, men med det ødelagte knæ er det ikke sikkert de vil have ham. Derfor taler ham om at blive erhvervs dykker, vi får at se.

Her boer Andreas, han er ikke på billede, da det er ham selv der tager det.

Der var flere ting vi forældre kunne lave i gennem dagen. Efter samtalen kørt vi Lars til toget, der var en meget vigtig fodbold afslutning der ventede herhjemme. Nanna og jeg blev på skolen. Andreas havde spurgt om jeg ville tage min broderi maskine med, der var en del der gerne ville have et logo på håndklæder og t-shirts. Og jeg skal love for det trak, rigtigt hyggeligt for imens fik jeg en snak med mange af eleverne og forældre, om livet på efterskolen og om at give slip på de kære børn. Og ikke mindst om hvad det skal blive til efter skolen. Efter aftens maden, pakkede jeg sammen, der kom lige lidt med hjem, jeg har lovet at lave.
Nanna og jeg vendte snuden hjem til Fredericia igen efter en dejlig dag på Østerskov, dejligt at møde nogle af de mennesker Andreas er sammen med til hverdag og taler så meget om.

2 kommentarer:

Jette H sagde ...

Jeg bliver sat en 10-12 år tilbage, når jeg læser om forældredagen... tænk er det så længe siden, vi selv var i den situation.. :)

kludemutter sagde ...

ja, tiden går. Godt at vi ikke kan mærke det ;))