lørdag den 15. december 2007

Volden.

Det flotte vejr indbød til en gåtur på volden, der omkranser Fredericia by. Det er flot gåtur, hvor man har udsigt til både byen i midten og vandet.Her står vi ved begyndelsen til Østerstrand. Billeder er taget væk fra stranden.
I baggrunden kan man skimte vandtårnet, om sommeren kan man komme op i det. Hvis man er modig kan man rapelle ned af det.
Her har jeg løbet meget på skøjter som barn, det var den gang det var rigtigt frost vejr. Kan i huske når vi legede lumpe ??Her er billedet taget mod Østerstrand, den hvide bygning er vores sygehus.Som barn var jeg en del hos min moster Grethe, som boede inde i byen.Der skulle vi igennem volden for at komme ind til byen, og ofte stoppede vi og fodrede ænder her. Senere da jeg var ung pige i huset, tog jeg selv de børn med herned og fodre ænder.


En skør ting vi ofte kan diskutere i min familie er gadenavne inde i byen. Da min far levede prøvede han tit at lære os dem, mine søstre og jeg kan stadigvæk ikke huske hvor de forskellige gade ligger. Så nu er det min svoger, der ikke kan forstå at vi kan leve i en by uden at kunne alle gadenavne uden af. De påstår det er så let, for de ligger jo i række følge efter konge og bynavne. Uanset vor meget jeg prøver så kan jeg ikke huske det og endeligt er jeg vel også lige glad, for jeg ved jo de forretninger jeg skal bruge er. Så spørger du om vej, så går min forklaring tit ud fra en forretnings placering. Da Lars kommer fra Fyn kan han af gode grunde heller ikke huske dem. På turen tilbage til bilen, tog vi så en lille hukommelses test. Jeg syntes ikke det er så logisk som de siger.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

hvad er lumpe? vi legede broms...de var en slags fanger/gemmer..hvorfor broms? tja det ved jeg egentlig ikke.
Gadenavne..det kan jeg heller ikke ..har nu boet i Sorø i 21 år og gaden parallelt med hos hos hedder Fru Ingesvej, nej Hauchsvej..ærligt jeg aner det ikke..det må være uvæsentligt???

kludemutter sagde ...

Lumpe er en tag fat leg, men når man var taget skulle man løbe med hinanden i hånden, indtil alle var fanget og på den måde lave en lang kæde.Sjovt som alle dele af landet har deres lege. Lars som er fra Fyn kendte heller ikke den leg.
Det vigtigste må da være at man ved hvor man skal hen.