tirsdag den 1. september 2009

Yde og nyde

Solen stod ind i soveværelset til morgen, det er skønt.
Den giver energi, så der er kommet lidt fra hånden i dag.
Ungernes sengetøj er vasket, og vasketøjs skufferne er tømt.
I haven blev et par kedelige krukker tømt,
og havemøblerne klappet sammen.

Fik lyst til hjemmebag, og gik igang med æbleboller.
Fik dem for første gang i sidste uge.
På kurset er en frisk dame som elsker at bage,
det nyder vi godt af. Opskriften fik jeg en kopi af,
så nu håber jeg resten af familien kan lide den.


Måske du vil prøve ??


Æbleboller (9Stk)

25 g gær
1dl. mini mælk
2dl fromage frais
2 spsk olie
1æg
50g lys rørsukker
2 tsk kanel
4 spsk afskallede pistacienødder eller solsikker
1 stort revet æble
450g mel


Tilberedning :

Opløs gær i lunt mælk. Bland det med olie og fromage frais.
Tilsæt det hele æg og pisk.
Tilsæt rørsukker,kanel sammen med nødder el solsikker og revet æble.
Rør tilsidst mel i.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca,1time.
tag nu med en ske 9 portioner og stil dem på en bageplade.
Bag bollerne ved 200 grader i 12-15 min.


1 kommentar:

Karin Grøn sagde ...

Mums det lyder lækkert- en rigtig efterårsbolle med saft og kraft og garanteret god til en af mine efterårssafttoddyer af saft og kogende vand. Det smager fantastisk sammen og det fik ungerne altid når de kom fra skole da de var små, når de var blevet trætte af te og kakao.