De hersens æbleboller ;)
Så dufter de af kanel og giver lyst til tee og hygge.
Vil du også bage æbleboller ?
Jamen så pyt da ;))
25 gram gær.
1 dl mælk
2 dl, fromage frais
2 spsk olie
1 æg
50 g lyst rørsukker
2 tsk kanel
4 spsk afskallede pistacienødder eller solsikke kerner
1 stort revet æble
450 gram hvedemel
Tilberedning:
Opløs gær i lunken mælk, bland det med olie og fromage frais.
Tilsæt æg og pisk.
Tilsæt sukke og kanel sammen med kernerne og æblet.
Rør melet i til sidst.
lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
form bollerne med en ske.
bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 min.
Jeg lavede 3 gang denne portion,
kom dog kun 100 gram sukker i.
Det stod længere og hævede sådan cirka 2 timer.
Jeg fik 38 boller + de 2 jeg har spist ;)
8 kommentarer:
Mmmm, de ser lækre ud. Tak for opskriften :-)
dem skal jeg da bage i weekenden :-) tak for opskriften !
Man skal jo prøvesmage :) tænk hvis de ikke var gode ;0)
De lyder gode ;-) afprøver lige og så skal de studerende på Kolding Designskole måske også nyde godt af dem en dag :-)Tak Yt.
Uhm - jeg kan dufte dem helt i Silkeborg.
Tak for opskriften.
Uhmmm -
tak for opskriften, Yt, vi har allerede prøvebagt og kan kun sige godt om bollerne.
De smager helt fantastisk...
Bollerne ser bare gode ud. Det er lige før man kan fornemme duften....Har snuppet opskriften, og de skal helt sikkert prøves ved lejlighed.
Det høres kjempegodt ut - disse fikk jeg lyst til å prøve :-)
Send en kommentar