mandag den 29. oktober 2012

Brød på bordet.

Brød skal der til ;)
Vi var løbet tør, så igår gik jeg igang med at lave dej til et par.
Efter mit brød kursus er jeg blevet mere modig
 og kan bedre se logikken med de forskellige ting
 der skal til for at få et ordenligt brød der smager.
 
I køleskabet står en tynd surdej,
i skufferne står melet.
På bordet står nu min køkkenmaskine fremme.
 
Nå, en dej blev rørt sammen.
 
Har så stået i 22 timer og hævet i kåleskabet.
 
Da jeg løftede låget var dejen fuld af luft bobler,
og det har jeg jo lært er et godt tegn.
 
De måtte jo foreviges ;))
 
Derfor kommer der nu billeder af brødet,
fra bobler til færdigt bagt.


Det lykkes mig at flytte den tynde dej uden de forsvandt.


Se alle de luft huller, de er tegn på at det er et godt brød.
 




I det store hul kan du næsten ane hvor sej dejen
 har været da brødet endnu ikke var bagt.
 

 
Uhm, det smager.
 
Opskriften er fra en bog der længe har stået i reolen.
Nu syntes jeg ikke opskrifterne er så uoverskulige mere.
 
Bogen hedder Meyers Bageri,
den kan fået til en god pris lige nu.
 
Opskriften jeg brugte hedder Pan pugliese.
 
DOG, gik det stærkt da jeg læste opskriften.
Så jeg har næsten kun brugt Tipo oo hvedemel,
samt cirka 50 gram Tipo durummel.
 
Brødet er en tynd dej, der gerne vil brede sig.
På mit kursus lærte jeg at hvis du giver dit brød
 et varme chok de første 5-10 min i ovnen hæver det flot op.
Det fik mit brød,
 ovnene stod vel på 260 grader de første minutter,
derefter skruede jeg ned.
Brødet hævede flot op.
 
Når du rørre en tynd dej på maskinen
skal du rørre med en spade.
Ja, det hedder det altså ;))
 
Nu vil jeg se om jeg kan nå lidt af det
jeg endeligt havde afsat dagen til ;))
 
I morgen skal jeg til tandlæge ,((((
Det er noget med en ny fyldning, som måske
ender i en rodbehandling.
Jeg er så absolut ikke venner med tandlæger ;)
Desuden koster det en mindre krig,
Tænk alt det garn man kunne få for de penge.


7 kommentarer:

Hanne sagde ...

Uhm hvor det brød altså sser dejligt ud.
Hjemmebagt brød er altså mange gange bedre end det man kan købe !!
Tak for de små fif...
Kh hanne

Marianne sagde ...

Sikke dog et pragtfuldt brød - kan næste dufte det gennem skærmen . Uhmm.
Rigtig god appetit - og ja tandlæger er temmelig dyre bekendtskaber :(

Marianne

Citronmoster sagde ...

MUMS - nu tror jeg min maskine skal sættes til at ælt - for jeg blev da lige lækkersulten :)

Uldbegavet sagde ...

Det ser lækkert ud det brød, man kan næsten dufte det.
Øv at skulle bruge penge på rodbehandling og fyldninger er træls, jeg håber du slipper billigt, så der bliver penge til overs til nyt garn.

Merete sagde ...

mums det ser godt ud .... ;0)

anne marie vorsaa sagde ...

hej
har selv den bog, og er vild med det brød der er der i som jeg har prøvet at bage, jeg bager tit det med ølandshvede.
men mus dit ser godt ud.

men hensyn til tandlægen giver jeg der fuldstændig tænk på det garn du kunne få, suk stønd men også godt med gode tænder i munden der kan spise det dejlige brød du har lavet.

Tulle Momsemor sagde ...

Du forstår at tage billeder så man faktisk kan smage brødet :O)

Hvor ser det lækkert ud! Overvejer om det er madkurser jeg skal på i stedet for sykurser :)

Et godt grin gav du mig til sidst - hvor meget garn man kan få for hvad et tandlæge besøg koster - haha, ja!