onsdag den 30. januar 2008

Fortæl mig.....

Hvad er forskellen på blogger og wordpress ??

Får man også en færdig skabelon ??? Ja, det har jeg lige fundet ud af at man gør.

Kan man selv bestemme mere i den gratis udgave ??

Eller skal man købe sig til at bestemme mere ??

Skal man kode en helt masse ???

Er det også html koder ???

Kan man tage sit blog navn med derover ??

Hvorfor har i skiftet dem der har og hvorfor overvejre i, dem der gør det ???

Hold da op en masse ????

Håber der en nogle der ved noget der vil svare.

5 kommentarer:

Tina sagde ...

Så vidt jeg har fundet ud af ....

Den store forskel kender jeg ikke

Du kan godt kode i den gratis udgave, men du kan ikke gemme det ;) Er de ikke bare geniale!!

Så du skal købe dig til at ændre i templaten.

Jeg vil mene du skal kode lige så meget/lidt som i Blogger... men det er der andre der ved mere om.

Navnet ved jeg ikke.

Jeg overvejde at skifte fordi det så ud som om de kunne flere ting end bloggere. Men ombestemte mig da jeg følte at wordpress virkede ret uoverskueligt for mig :)

lifeondyssen sagde ...

Øhhh der kan jeg ikke lige hjælpe dig :-)

Karen-Ditte sagde ...

Gode sprørgsmål - som blogger, er jeg også nysgerrig. Måske fordi at jeg syntes at alle os på Blogspot vi kommer til at ligne hinanden i de grafiske muligheder - og det er jo kedeligt når man har blogget et stykke tid. Hvem mon der kan svarer?

Anonym sagde ...

Jeg orker ikke at sætte mig ind i det lige nu...og er godt tilfreds her...for tiden...bliver dog lidt knotten, når der pludselig laves for meget om i blogspot...men glemmer det lige så hurtigt igen...at være knotten altså :-)

Bettina sagde ...

Jeg kender ikke til den "hostede" udgave (den, der ligger hos WP på deres server), menmange af os, der har skiftet, har jo gjort det, fordi vi har vores blogs liggende på vores egne servere. Min blog ligger jo fx på http://bettina.loehmann.dk - et subdomæne på mit eget domæne. Det kan man ikke med blogger, så det er nok den vigtigste enkeltforklaring.

Der er masser af skabeloner til Wordpresse, både den "hostede" udgave og den, man har liggende på sit domæne, så i princippet behøver man ikke kende mere til HTMl end ved Blogger. Men da jeg ikke kender den "hostede" udgave, ved jeg af gode grunde ikke, hvordan man lægger det ind der. Når man til gengæld har det på sin egen server, skal man lige have ting lagt rigtigt etc., til at begynde med.

Blognavnet er jo op til en selv, det er blot tekst på din side, men adressen bliver naturligvis ikke den samme. Det kan kun lade sig gøre, hvis man har sit eget domæne, for der bestemmer man jo i store træk selv. Det kan fås for omkring 12,- inkl moms per måned, så det er til at holde ud. Så har man jo osse egen, mere personlig, mailadresse etc. OG ikke at forglemme, et sted at lægge fotos til fx Ravelry. ;o)