søndag den 18. april 2010

Ramsløg hjælp.

Vi er netop kommet hjem fra skoven,
jeg fik lidt ramsløg med hjem.
Vi kunne godt tænke os at lave salt med
ramsløg i, men så er det lige jeg kommer i tvivl.
Skal salt og ramsløg bare blandes sammen ??
Eller skal ramsløgene tørre først.
Der var en der havde lavet mange glas
for ikke så længe siden, men hun er væk ;OO
Kan det fryses ??
Kan det bruges hele sæsonen,
eller er det bedste lige nu ??
Ja, det var mange ???

6 kommentarer:

Kirsten Søeballe sagde ...

Jeg læste også en blog forleden dag om ramsløg-salt .
Jeg mener det blev tørret i en ovn først og derefter blandet med salt .Så blev det puttet i opbevaringsglas .
Jeg har ellers prøvet at lede efter siden til dig men jeg kan ikke umiddelbart finde den .
Men held og lykke med projektet .
Mvh kirsten

violykke sagde ...

Jamen det er mig igen igen hæ hæ, du blander bare det våde ramsløg snask :0)med salt og så tøre det lidt i ovnen, god fornøjelse.

kludemutter sagde ...

;OO
Det er da grov med dig Violykke, du kan mange ting ;O

Så nu kan vi komme igang.
Tak for det.

Yt.

Lavendel sagde ...

Jeg laver det i blenderen, så kommer saften fra ramsløgene (eller hvad du nu putter i ) rigtig ud i saltet og SÅ tørrer jeg det- hvis det er varmt i vejret, står det bare i en skål med låg henover, og jeg rører i det af og til..

Lavendel sagde ...

Glemte at sige...det holder næsten evigt, salt konserverer jo.
Jeg ville nok ikke fryse ramsløg, ligesom jeg ikke fryser purløg, porrer og den slags...nogen ting er bare bedst i sæsonen...det er derfor vi elsker dem.
Du kan også bruge brændenælder, persille - eller hvad du kan lide til urtesalt.

kludemutter sagde ...

Tak, for de gode ideer lavendel.
Det skal prøves.

Yt